Uncategorized

Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona svečano je obilježio 20 godina poslovanja pod ovim imenom

Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona svečano je obilježio 20 godina poslovanja pod ovim imenom i 70 godina postojanja ove ustanove.

Prikazan je kratki film o radu Zavoda, a u ceremonijalnom dijelu svečanosti obratila se direktorica Sajma Huremović ističući vrlo važnu saradnju sa resornim kantonalnim Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Tuzlanskom kantonu koje je ove godine investiralo labolatorij finansirajući nabavku HPLC aparata za kontrolu hemijske ispravnosti hrane, hrane za životinje i vode.

Predsjednik koordinacionog odbora peradara BiH Edin Jabandžić, naglasio je nezaobilaznu ulogu Zavoda u kontroli prehrambenih proizvoda koje domaći proizvođači plasiraju na tržištu Bosne i Hercegovine, okruženja i Evropske unije.

Ovaj jubilej su učinili još veličanstvenijim svojim prisustvom poslovni partneri, klijenti, prijatelji i predstavnici javnih institucija svih nivoa.
Među njima Indira Omeragić, predstavnica proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda, pomoćnik ministra Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kenan Muratović, predsjednik Veterinarske komore FBiH Jasmin Ferizbegovića i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Fedahija Ahmetović.

Godišnjica je bila povod i za svečano službeno otvaranje laboratorije za kontrolu hemijske ispravnosti hrane koja je opremljena, uz podršku Vlade TK, savremenim uređajima za detekciju kontaminanata i rezidua u hrani sa visokom osjetljivošću.

Neformalni dio ceremonije je bilo prijatno druženje uz zakusku ispred zgrade Zavoda.
Vrlo simbolično jer zakusku su pripremili profesionalci isključivo od sastojaka koji predstavljaju proizvode klijenata Vetrinarskog zavoda.

 

Slični članci

Pročitajte još